Mortalitás hipertóniában. A szív és a magas vérnyomás


Mire jó az influenzaoltás?

Cardiline Gyógyszer, Összetevői, Tapasztalatok, Cardiline Gyakori Kérdések

Ott prezentálták - többek között — azokat az eredményeket, amik alapján az arteriális hipertóniásoknál az influenza elleni védőoltás felvétele protektív hatású mind a kardiovaszkuláris, mind az összmortalitás vonatkozásában, írja a PharmaOnline. Az influenza erősen megterheli a szív- és érrendszert A kardiovaszkuláris alapbetegséggel küzdőknél az influenza rövid időn belül életveszélyes krízisállapotot idézhet elő.

Már korábban írtunk arrólhogy az influenzás megbetegedés akár szeresére is növelheti a szívinfarktus esélyét.

A magas vérnyomás tünetei 2 szakaszban

Az influenza B fertőzés ebből a szempontból kockázatosabbnak bizonyul, mint az influenza A vírus okozta infekciók. Míg előbbi 10,szeresére, addig utóbbi 5,szeresére emeli a nem kívánatos kardiovaszkuláris esemény kockázatát.

magas vérnyomás piracetam

Megjegyzendő, hogy az influenzán kívül egyéb légúti patogének is hozzájárulnak a szívinfarktus rizikójának megsokszorozódásához. A respiratorikus szinciciális vírus RSV 3,szeresére emeli, míg egyéb légúti kórokozók átlagosan 2,szeresére növelik a szívinfarktus bekövetkezésének a rizikóját.

hogyan válasszuk ki a magas vérnyomás elleni gyógyszereket

Kardiovaszkuláris alapbetegség esetén ajánlott az influenza elleni védőoltás Tudva ezt, számos szakmai szervezet a fiatal szív- és érrendszeri betegeknek is ajánlja az influenza elleni szezonális oltást, amit egyébként elsősorban a 60 év felettieknek javasolnak.

Fotó: rf A hipertóniások eddig nem számítottak kiemelten veszélyeztetettnek az influenza szempontjából. Egy nemrégiben végzett dániai vizsgálat eredményei minderre rácáfolnak, igazolva azt, hogy a magas vérnyomásos mortalitás hipertóniában is érdemes az influenza elleni védőoltást felvenni.

magas vérnyomás kezelése fiatalokban

Arra keresték a választ, hogy az antihipertenzív gyógyszereket béta-blokkolók, mortalitás hipertóniában, kalcium-antagonisták, renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer antagonistái szedők körében miként hat az influenza elleni mortalitás hipertóniában felvétele az influenza-szezon alatt december 1.

Öt influenza-szezon alatt a vizsgálatba bevontak 3,5 százaléka fő vesztette életét. Közülük ember kardiovaszkuláris okra visszavezethetően halálozott el, míg mortalitás hipertóniában szívinfarktus vagy a nyaki gerinc osteochondrosis - hipertóniával miatt halt meg.

  • A terápia célja a vérnyomáscsökkentés mellett a célszerv károsodások és a társbetegségek gyógyítása is.
  • Magyar Tudomány • 12 • Barna István
  • Borsi-Lieber Katalin A magasvérnyomás-betegség napjainkban népbetegségnek mondható kórkép, szinte minden családban előfordul.
  • Megbirkóztam a magas vérnyomással
  • Вскоре после не получившего огласки, но причинившего колоссальный ущерб государственной безопасности проникновения в базы данных Военно-морского флота стало абсолютно очевидно, что секретная информация, хранящаяся на компьютерах, подключенных к Интернету, перестала быть тайной.
  • A vese ultrahangjának célja a magas vérnyomás
  • Прошу меня извинить.
  • A magas vérnyomás kihűl

Azoknál, akik be voltak oltva az influenza elleni vakcinával, 18 százalékkal alacsonyabbnak adódott az összhalálozás aránya HR 0,82; 0,85; 95 százalék CI. A védőoltásra visszavezethetően 16 százalékkal HR 0,84; 0,89 csökkent a kardiovaszkuláris okokra visszavezethető, míg köztük 10 százalékkal csökkent a szívinfarktus vagy a szélütés miatti elhalálozás HR 0,90; mortalitás hipertóniában 95 százalék CI.