Okucani Taszár (15. Emlékfutás ) helyett!

A  Okucani Taszár (15. Emlékfutás ) helyett!

Az idei évben a korábban jelzettnek megfelelően a rendezvény jellege megváltozott összesen 12-n képviseltük Taszárt és a Thse-t Okucaniban.

A hétvégi rendezvény pénteken kezdődött.

A Kenyér Ünnepe rendezvénnyel amelynek a lényege a helyben készült mezőgazdasági és kézműves termékek bemutatója amiből mi is kivettük részünket. Szombaton reggel a Magyar Honvédség Műszaki kontingensének Okucanitól 7km-re lévő táborhelyéről futott és kerékpározott be mintegy 30 fős csapat Taszárt és a Hse-t 3 kerékpáros két futó képviselte.

A cél a műszaki kontingens segítségével felépített tenplom volt.

Ezek után következett a szokásos koszorúzás a barátság emlékoszlopánál, reggeli és az emléklapok átadása.

A horvátországi utolsó mozzanat a rendezvényt kezdetekben felkaroló alpolgármester sírjánál a megemlékezés virágainak elhelyezése zárta.

 

A rendezvény vasárnap egy 4 fős küldöttség fogadásával folytatódott a Taszári laktanyában elhelyezett repülőgépek és a repülő múzeum megtekintésével folytatódott amelyt kénytelenek voltunk megszakítani hogy , 15.30-kor részt vegyünk a millenniumi parkban Id Vogel József által öt éve kifaragott emlékoszlop megkoszorúzásával folytassunk.

A rendezvényt rövid kulturális műsorral és a vacsora melletti beszélgetéssel zártuk. (Ezúton is köszönjük a segítséget mindazoknak akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez -A települések polgármesteri Ava Vidakovic, Pataki Sándor,  Taszár Önkormányzat, Okucani önkormányzat, id Vogel József, Turul Egyesület Taszár, Rozmaring Kórus taszár, Utasi tamás- Utasi Dominika néptánc, Taszári Ikszt dolgozói, Kacsó Csaba vállalkozó, Horváth Gábor vállalkozó, Kutnyánszky Ernő fotós, Hajnali József tolmács).


Taszár 2013.10.21 Runa György elnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


three × 8 =