Hipertónia tankönyv


Belelapozás a könyvbe A gyakorló orvos számára, mindennapi használatra — mintegy vademecumként — lényegre törően, röviden, a legújabb információkkal összegzi a hypertonia diagnosztikáját és terápiáját.

hipertónia tankönyv hogy a sajtót magas vérnyomásban pumpálja

A szerző, Prof. Négy évtizedes noninvazív kardiológiai munkásságában a szívbetegségek és a magas vérnyomás összefüggéseinek elkötelezett kutatója, számos publikáció, szakkönyv szerzője, új diagnosztikai eljárások kidolgozója. Hiánypótló A gyakorló orvos számára, mindennapi használatra — mintegy vademecumként — lényegre törően, röviden, a legújabb információkkal összegzi a hypertonia diagnosztikáját és terápiáját.

hipertónia tankönyv neurózis a magas vérnyomás hátterében

Újdonságok Kalkulátorok a kardiológia-hipertonológia számos területéről, ezek internetes elérésével: kardiovaszkuláris rizikó, szívelégtelenség, perioperatív rizikó hipertónia tankönyv. Diagnosztikus és terápiás tanácsok, kommentárok: hypertoniás szívbetegség, kronofarmakológiai kezelés, leggyakoribb terápiás hibák elkerülése, mono és fix kombinációk előnyei, hátrányai.

Diagnosztika Gyakorlati jelentősége miatt az eseti vérnyomásmérés és az ABPM, valamint az egyidejű EKG- és vérnyomás-monitorozás Cardiotens,CardXplore megfelelő alkalmazása-értékelése mellett felhívja a figyelmet, hogy mikor gondoljunk hypertoniára a magasnak mért vérnyomásértékek hiányában, amikor az eseti mérések nem hipertónia fájdalomcsillapítója hypertoniára, és sem a beteg, sem orvosa hipertónia tankönyv tudja még a betegség fennállását.

Akár már régebb óta fennálló fel hipertónia tankönyv ismert hypertoniára utalhatnak a panaszok és tünetek, valamint az EKG és az echokardiográfiás szívterhelés jeleinek helyes értékelése.

hipertónia tankönyv hepatitis c magas vérnyomás

Szövődmények Különös tekintettel az alulreprezentált hypertoniás szívbetegség felismerésére-kezelésére. Terápia A leggyakoribb hibák és elkerülésük.

hipertónia tankönyv magas vérnyomás mit kell enni

Individuális, kronofarmakológiai aspektusú kezelés. Terápiarezisztencia felismerése és megoldása. A fix kombinációs terápiák előnyei-hátrányai.

hipertónia tankönyv acetilszalicilsav magas vérnyomás esetén

Multidiszciplináris szempontok a társbetegségek hipertónia tankönyv.