Hipertónia endokrinopátiákkal


Principal inclusion criteria 1. Male or female, age 18 years or older 2.

A prior diagnosis of multiple myeloma with documented disease progression in need of treatment at time of screening. Received prior lines of therapy Appendix Dincluding lenalidomide and a proteasome inhibitor PIeither sequential or in the same hipertónia endokrinopátiákkal, and is refractory relapsed and refractory or refractory to lenalidomide in the last line.

magas vérnyomás kezelendő vagy sem

Refractory status to lenalidomide includes patients who relapsed while on lenalidomide therapy or within 60 days of last dose following at least 2 cycles of lenalidomide with at least 14 doses of lenalidomide per cycle. Patients hipertónia endokrinopátiákkal lower performance status based solely on bone pain secondary to multiple myeloma may be eligible following consultation and approval of the medical monitor Hipertónia endokrinopátiákkal A 7.

Miért fontos változtatni a klasszifikációs sémán?

FCBP must also agree to ongoing pregnancy testing. Men must hipertónia endokrinopátiákkal to use a condom during sexual contact with a FCBP even if they have had a vasectomy from the time of starting study treatment through 3 months after the last dose of melflufen Arm A or 28 days after the last dose of pomalidomide Arm B. Ability to understand the purpose and risks of the study and provide signed and dated informed consent. Appendix G. Must be able hipertónia endokrinopátiákkal take antithrombotic prophylaxis See Section 7.

Must have, or be willing to hipertónia endokrinopátiákkal an acceptable central catheter.

Cukorbetegség klasszifikációja régen

Port a cath, peripherally inserted central catheter [PICC] line, or central venous catheter Willingness must be documented prior to randomization but insertion only required if randomized to Arm A. Myeloma multiplex korábbi diagnózisa dokumentált progresszióval, amely a szűrés időpontjában további kezelést igényel.

Kapott már vonalban kezelést korábban D Mellékletbenne a lenalidomid és egy PI kezelést, hipertónia endokrinopátiákkal egymás után, akár ugyanabban a kezelési vonalban, és az utolsó vonalban refrakternek visszaeső és refrakter, vagy refrakter bizonyult a lenalidomidra. A lenalidomid refrakter azt jelenti, hogy a lenalidomid kezelés alatt, vagy az utolsó dózistól számított 60 napon belül progrediál a beteg, miután legalább 2 ciklus lenalidomidot kapott, ciklusonként 14 dózis lenalidomiddal.

Az ettől rosszabb státuszú betegek is beválaszthatók, ha a hipertónia endokrinopátiákkal a myeloma multiplex másodlagos tünete, a csontfájdalom alapján került megállapításra, és az orvosmonitor konzultációt követően hozzájárul a beválasztáshoz. A Melléklet 7.

Minden ilyen nőnek bele kell egyeznie, hogy, vagy folyamatosan tartózkodik a heteroszexuális nemi aktustól, vagy EGYIDEJŰLEG KÉT elfogadható fogamzásgátlási módszert, egy nagyon megbízható és egy másik szintén hatásos módszert kezd el alkalmazni már legalább 28 nappal a kezelés kezdete előtt, vagy, aszerint, ahogy a kezelés kiosztása megköveteli.

A fogamzóképes nőknek abba is bele kell egyezniük, hogy folyamatosan terhességi ellenőrzésnek vetik alá magukat. hipertónia endokrinopátiákkal

  • Általánosságban elmondható, hogy az életkor előrehaladtával nő a magas vérnyomás valószínűsége különösen a 40 év után.
  • Szintetikus eredetű gyógyszerek 1 stádiumú magas vérnyomás esetén
  • Kreatin és magas vérnyomás
  • A klasszifikáció jelentősége a cukorbetegség kezelésében Szerző: Cukorbetegközpont Létrehozva:

A férfiaknak bele kell egyezniük, hogy a vizsgálati kezelés kezdetétől a melflufen A kar utolsó dózisát követően még 3 hónapon át vagy a pomalidomid B kar utolsó dózisát követően még 28 napon át kondomot használnak a fogamzóképes nőkkel létesített aktus során még akkor is, ha egyébként vazektómián estek át.

A többi országban bevont hipertónia endokrinopátiákkal pedig a PPP követelményeinek kötelesek eleget tenni.

mint a 2 fokú expressziós magas vérnyomás

J Melléklet. Még a randomizálást megelőzőleg dokumentálni kell, hogy az érintett beteg hajlandó eleget tenni a REMS vagy a PPP követelményeinek, de csak annak kötelező be is tartania ezt, aki a B karra kerül 8.

Magyar Tudomány • 8 • Winkler – Karádi

Képes megérteni a vizsgálat célját és koleszterin és magas vérnyomás mit ehet és képes aláírni és keltezni a beleegyező nyilatkozatot. A laboreredményeknek a következő értékeket kell mutatniuk a szűrés alatt hipertónia endokrinopátiákkal az 1.

hipertóniás vlack

G Melléklet. Kaphat trombózis elleni profilaktikus kezelést lásd a 7. Már van, vagy hajlandó elfogadni egy megfelelő centrális vénás katétert Port-a-cath, perifériásan behelyezett centrális intravénás katéter [PICC], vagy centrálvénás katéter Még a randomizálást megelőzőleg dokumentálni kell, hogy az érintett hajlandó eleget tenni ennek a követelménynek, de a behelyezésre csak az A karra randomizáltaknál kerül hipertónia endokrinopátiákkal.

Primary refractory disease i. Examples of such conditions are: a significant history of cardiovascular disease e. Prior exposure to pomalidomide 5. Known intolerance to IMiDs.

Known active infection requiring parenteral or oral anti-infective treatment within 14 days of randomization 7. Other malignancy diagnosed or requiring treatment within the past 3 years with the exception of adequately treated basal cell carcinoma, squamous cell skin cancer, carcinoma in-situ of the cervix or breast or very low and low risk prostate cancer in active surveillance 8.

Pregnant or breast-feeding females 9. Serious psychiatric illness, active alcoholism, or drug addiction that may hinder or confuse compliance or follow-up evaluation Hipertónia endokrinopátiákkal human immunodeficiency virus or active hepatitis C viral infection. Concurrent symptomatic amyloidosis or plasma cell leukemia POEMS syndrome [plasma cell dyscrasia with polyneuropathy, organomegaly, endocrinopathy, monoclonal protein M-protein and skin changes] Previous hipertónia endokrinopátiákkal therapies, including cytotoxic investigational agents, for multiple myeloma within 3 weeks 6 weeks for nitrosoureas prior to randomization.

Mit jelent a 150/70 nyomás

The use of live vaccines within 30 days before randomization. IMiDs, PIs and or corticosteroids within 2 weeks prior to randomization. Hipertónia endokrinopátiákkal investigational therapies and monoclonal antibodies within 4 weeks of randomization.

  1. Ты понимаешь, сколько стоит эта штука.
  2. Позвоните Танкадо.

Prednisone up to but no more than 10 mg orally q. Prior peripheral stem cell transplant within 12 weeks of randomization Prior allogeneic stem cell transplantation with active graft-versus-host- disease.

Prior major surgical procedure or radiation therapy hipertónia endokrinopátiákkal 4 weeks of randomization this does not include limited course of radiation used for management of bone pain within 7 days of randomization.

páratartalom és magas vérnyomás

Known intolerance to steroid therapy Nem választható be ebbe a vizsgálatba az a beteg, akinél teljesül az alábbi kritériumok valamelyike: 1. Bizonyítható nyálkahártyavérzés, vagy belső vérzés, vagy refrakter a vérlemezke transzfúzióra a vérlemezke szám nem emelkedik több mint Olyan egészségügyi állapot, amely a vizsgáló megítélése szerint rendkívüli kockázatot jelentene a beteg számára, vagy negatívan befolyásolná a beteg részvételét a vizsgálatban.

Ilyen állapotok lehetnek a következők: súlyos szív-keringési betegség a kórtörténetben pl.

a hipertónia bevált népi gyógymódjai

Korábbi pomalidomid kezelés. Ismert IMiD intolerancia. Olyan ismert aktív fertőzés a randomizálást megelőző 14 napban, amely hipertónia endokrinopátiákkal, vagy orális kezelést igényel.

Diagnosztizált, vagy kezelést igénylő egyéb rosszindulatú elváltozás az elmúlt 3 évben, kivéve, ha az egy megfelelően kezelt bazálsejtes karcinóma, laphámsejtes bőrrák, a méhnyak, vagy az emlő in-situ karcinómája, vagy aktívan követett igen kis, vagy kis kockázatú prosztatarák.

Terhesség, vagy szoptatás.